Referenties

Marie-Lies, moeder van Marte

Onze dochter van 11 gaat nu een half jaar naar Sally toe. Sindsdien is ze enorm gegroeid. Haar resultaten op school gaan hard vooruit, maar wat nog belangrijker is, haar zelfvertrouwen groeit even hard mee. Ze is een steviger kind dan toen ze begon met de remedial teaching. Al had ze aanvankelijk weinig zin om te gaan, Sally weet haar goed te motiveren en inmiddels gaat ze zonder morren. Sally is geduldig maar vasthoudend. In het regelmatige contact met ons als ouders is ze helder over de indrukken die ze heeft, de vorderingen die Sally en mijn dochter samen maken, de stappen die ze nog gaan zetten. Bovenal is Sally super vriendelijk!

Jacqueline, moeder van Thirza
“Thirza komt wekelijks met plezier bij Sally, ondanks dat ze bij Sally aan de voor haar ‘vervelende’ taken moet werken zoals spelling en begrijpend lezen. Door de gestructureerde aanpak van Sally heeft ze haar resultaten in het tweede semester flink weten te verbeteren en is haar zelfvertrouwen toegenomen. Dat is mooi om te zien. Tijdens Corona moest Thirza natuurlijk ook veel thuis werken, wat ze heel erg lastig vond. Heel erg fijn dat Sally haar RT lessen online heeft voortgezet. Die online contact momentjes waren goud! De flexibiliteit van Sally in haar lesprogramma in combinatie met haar rustige aanpak hebben haar menig keer door wat stressmomentjes heen geholpen….”    

Driss vader van Zeyyan                                                                                                                                                      Onze zoon (11) Zeyyan scoorde een aantal jaren slecht op het gebied van spelling. Zeyyan had de neiging om snel door zijn werk heen te gaan, had te weinig focus en rust. Hoewel hij een hoge prestatiedrang heeft, lukte het hem bij spelling niet om het gewenste niveau te halen. Bij het zoeken naar de juiste ondersteuning zijn we bij Sally uitgekomen.  Hoewel Zeyyan in eerste instantie flinke weerstand had voor extra ondersteuning door derden, klikte het meteen bij het eerste gesprek met Sally. Tot mijn eigen verbazing heeft Zeyyan een uurtje rustig met Sally zitten te praten over zijn hobbels en wensen. Sally sluit goed aan bij de belevenis van Zeyyan en gaat grondig te werk. Ze heeft een ontzettende professionele indruk op ons gemaakt. Zeyyan gaat elke week met veel plezier naar Sally. Op school zie we duidelijke verbetering.

Sofie, moeder van Thijs.                                                                                                                                                          Onze zoon (10 jaar) had al een aantal jaar een flinke achterstand op het gebied van spelling en lezen. Wij gingen voor hem op zoek naar een fijne RT-er die hem plezier in spelling en lezen zou kunnen laten ervaren en bij wie hij zijn achterstand in zou kunnen proberen te halen. We werden op Sally gewezen en hadden dezelfde dag nog contact, dat was een gouden zet!

We hebben Sally ervaren als een warme, gedreven, deskundige en enthousiaste vrouw. Sally werkt planmatig en sluit aan bij de belevingswereld en leerstijl van onze zoon. We hebben prettig samengewerkt. Sally onderhoudt op heel natuurlijke manier contact zowel met onze zoon als met ons als ouders en ze is goed bereikbaar.

Onze zoon is iedere week met veel plezier naar Sally gegaan en heeft bij haar met veel inzet willen werken. Hij zegt over Sally: ze is lief, aardig, gezellig en ze kan goed uitleggen. Hij heeft meer plezier gekregen in lezen en spellen en heeft zijn achterstand in een half jaar tijd geheel ingehaald!

Marianne, moeder van Boris
Onze zoon (9 jaar) haalt al jaren onvoldoendes op school voor spelling en begrijpend lezen. Hij werd daar heel onzeker door en vond spelling en lezen maar STOM. Remedial teaching op school bracht daar geen verandering in. Toen ik met onze zoon besprak dat we naar Sally Groenhuis zouden gaan voor extra bijles, wilde hij in eerste instantie niet. Maar na het intakegesprek zei hij heel blij: “Het is leuk hier, ik wil toch wel blijven gaan.”

Na elke bijles zegt hij dat hij het heel leuk vond en hij gaat ook steeds met veel plezier naar Sally toe. Ik merk nu al (na 5 lessen) een heel verschil. Het kwartje van spelling gaat nu eindelijk vallen, hij lijkt meer overzicht te krijgen over de “regeltjes” en hij lijkt veel meer zelfvertrouwen te hebben in het spellen/ schrijven en lezen. Het huiswerk dat hij van Sally meekrijgt doet hij met veel plezier. Het is fijn dat hij nu wekelijks gedurende 1 uur gestructureerd met spelling en lezen bezig is en we hebben er alle vertrouwen in dat onze zoon straks niet meer “bang” is voor de stof en spelling STOM vindt, maar dat hij boven de stof gaat staan en er weer plezier in gaat krijgen. We zijn heel blij dat we de stap gezet hebben voor extra bijles en Sally is echt een geweldige “bijles-juf”. Ze stelt onze zoon helemaal op zijn gemak en biedt de lesstof op een positieve manier aan.

img_0017

Charo en Cato
Bij onze dochter Cato is begin groep 8 vastgesteld dat ze dyslectisch is. Meteen daarna is zij aan de slag gegaan met ondersteuning door Sally. De eerste begeleidingsronde van 12 weken hebben wij zojuist afgesloten met een mooi resultaat op spelling. Haar achterstand is meetbaar met 15 maanden ingelopen. Los van het resultaat komt zij elke week blij terug van de lessen met Sally waarin zij hard werkt. Daarover zegt zij: “Elke week is het weer hard werken, maar ik kom opgelucht en blij thuis. Opgelucht ben ik omdat ik wat nieuws heb geleerd en weer net iets meer snap van spelling. Het is ook fijn dat Sally me goed begrijpt.”

Floris, meester van Kees
Wat zijn jullie druk bezig geweest, super! Kees komt veel zelfverzekerder over in de klas . Hierdoor durft hij meer te antwoorden, wat tot betere rekenlessen leidt, een positief effect dus. Keep up the good work!

Jolien, juf van Jente
In de les zie ik dat Jente nog wat meer betrokken is (al was ze dat altijd al wel). Inmiddels gaat ze wat sneller aan de slag en lijkt ze minder aan zichzelf te twijfelen, wat een mooie ontwikkeling is. De keren dat ze zelf heeft nagekeken, heeft ze al haar eigen fouten ontdekt. Uit zichzelf maakt ze niet eens zoveel fouten meer. Ik zie verbetering in de werkhouding als het om spelling gaat. Ze is nog serieuzer bezig met het woord goed te schrijven. Ook haar methodedictees zijn de afgelopen tijd beter gegaan. Heel fijn allemaal! Ik ben benieuwd naar haar PI dictee dat ze als afsluiting gaat maken.

Vincent, vader van Diede
Toen we hoorden dat Sally met haar eigen praktijk ging beginnen, hebben we gelijk aan onze dochter Diede gedacht. Diede was onzeker over haar eigen spelling en kon wel een steuntje in de rug gebruiken.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en zien we een enorme vooruitgang bij onze dochter. In drie maanden tijd heeft ze haar achterstand omgezet in een voorsprong. Door eerst in te zetten op wat goed ging en daarna het spellen vanaf de basis weer op te bouwen, hebben we in een korte periode gezien dat RT helpt. Na de evaluatie van de eerste serie lessen heeft Diede tegen iedereen die ze maar tegenkwam verteld hoe trots ze was op haar vooruitgang na de lessen bij Sally. Nu werken ze aan de moeilijke spellingafspraken. Wij als ouders hebben wekelijks contact met Sally. Wij worden meegenomen in het plan van aanpak en op de hoogte gehouden van de vorderingen van Diede. De lijntjes tussen school, Sally en ons zijn prettig.

Kort samengevat zegt Diede zelf:

  • Ik ga graag naar Sally
  • Sally luistert goed naar mij en denkt met me mee
  • Ik mag zelf meedenken en durf over de lessen vragen te stellen
  • Ik ga na het 2e blok spelling verder met begrijpend lezen na de zomer
  • De lessen die ik meekrijg snap ik allemaal